Museet öppet ons-tor 12-17 & lör-sön 11-17. Vi rekommenderar användning av kollektivtrafik! Begränsad parkeringskapacitet.

Föredrag: Berättelser om mode och kvinnor

Evenemang

02.03.2024 15:00-16:00

Föredrag: Berättelser om mode och kvinnor

Dammodet upplevde många olika vändningar från slutet av 1800-talet till 1950-talet, och det handlade inte enbart om modets nycker. Dräkterna som bevarats från dessa tider berättar om de olika tidernas ideal samt om ändringar i kvinnans roll. Genom att forska i dräkterna får vi en inblick i forna tiders seder, kulturhistoria samt de unika berättelserna om människor från förr.

Föredraget hålls av modehistoriker Katri Pyysalo som också är en av Schjerfbeck & mode -utställningens kuratorer. Föredraget hålls på finska.

OBS! Föredraget hålls i samma utrymme som Schjerfbeck & mode -utställningen. På grund av stora besökarmängder kan vi inte lägga fram fler än ca 50 stolar, resten är ståplatser. Vänligen lämna sittplatserna åt dem som verkligen behöver dem. Sittplatserna är numrerade och du kan hämta en platsnummer från kassa tidigast 1 timme före föredraget börjar. 1 plats/person.
Endast personalen får bära/ställa fram stolar i utställningssalen.
Tack för samarbete!

Längd ca 30 min.
Ingår i museibiljetten (12/10 €, Museikortet).
Inga förhandsbokningar, rätt till ändringar förbehålles.