Museo auki ke, la ja su klo 12–17

Vieraile

Poikkeukset aukiolossa

Museo suljettu 23-24.12.2023, joulu

Osoite

Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki

Löydät meidät täältä.

Miten päästä perille?

Nouse bussiin 510 tai 52 Munkkiniemessä tai Aalto-yliopistolla (Otaniemessä), ja jää pois pysäkillä nimeltä Kuusisaarenkuja. Pysäkki on aivan Didrichsenin taidemuseon parkkipaikan vieressä. Seuraa Kuusisaarenpolkua, Villa Gyllenberg on oikealla puolella tien päässä.

Munkkiniemeen pääsee esimerkiksi busseilla 20 ja 30 sekä raitiovanulla nro 4. Munkkiniemestä Kuusisaareen pääsee busseilla 510 ja 52. Kesäaikaan voimme suositella myös liikkumista kaupunkipyörällä. Kuusisaarenpolun alussa on kaupunkipyöräpysäkki.

Toinen vaihtoehto on tulla metrolla Otaniemeen (Aalto-yliopiston pysäkki), ja tulla Kuusisaareen busseilla 510 tai 52.

Reittioppaasta löydät sinulle kätevimmän vaihtoehdon, katso aikataulut ja reitit täältä.

Kuusisaareen pääsee myös upeita ulkoilureittejä pitkin kävellen tai pyörällä, tai vaikka melomalla. Laituria meillä ei ole, mutta pohjoisen puoleiseen rantaan voi rantautua kajakilla tai kanootilla.

Pysäköinti

Museokävijät voivat pysäköidä museon parkkipaikalle tai Kuusisaarenpolun varteen.

Museon pihalta löytyy pyöräteline polkupyöriä varten, vasemman portin läheltä.

Saavutettavuus

Museon uusi puoli (sis. sisäänkäynti, museokauppa, galleria ja kahvio) on helposti saavutettava. Pääsisäänkäynti on esteetön, gallerian portaiden vieressä on hissi, ja museolta voi lainata pyörätuolia. Erikoisnäyttelymme ovat yleensä aina museon uudella puolella.

Kotimuseon ei valitettavasti ole esteetön, sillä siellä on useita rappusia ja yläkertaan pääsee ainoastaan portaita pitkin.

Museon infotiskillä sekä gallerian katossa on induktiosilmukat. Silmukoiden tarkasta sijainnista ja kuuluvuusalueesta löytyy lisätietoa aulan infotiskiltä. Gallerian silmukka on kytketty mikrofoneihin, joita käytetään esim. yleisöluennoilla ja avajaisissa.

Sisääntuloaulassa on inva-wc, josta löytyy myös lastenhoitopöytä.

Ryhmät ja opastukset

Ryhmät voivat vierailla museossa myös muina aikoina kuin museon aukioloaikoina.

Varaa opastus ryhmällesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen villa(at)gyllenbergs.fi.

Yleisöopastuksia suomeksi järjestetään keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13. Ruotsinkielinen yleisöopastus on sunnuntaisin klo 14. Yleisöopastuksille ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Opastushinnasto

Arkisin: 80 €/ryhmä
Viikonloppuisin: 110 €/ryhmä
Koulu- ja opiskelijaryhmät: 40 €/ryhmä
Lisätunti (yli 2 h kestävä vierailu): 50 € arkisin, 100 € viikonloppuisin.

Opiskelijaryhmien opastushinta koskee myös korkeakouluopiskelijaryhmiä. Suurin ryhmäkoko 10-18-vuotiaille on 20 oppilasta, ja alle 10-vuotiaille 15 oppilasta.

Vapaa pääsy ryhmän johtajalle.

Café Signe

Kahvio sijaitsee gallerian vieressä ja noudattaa museon aukioloaikoja (ke, la & su 12-17). Ryhmät voivat tilata ennakkoon tarjoiluja ryhmävarauksen yhteydessä. Kahviossa on istumapaikkoja 30. hengelle. Kesäaikaan myös kahvion Laajalahden suuntaan aukeava terassi on auki.

Kahvio on suljettu silloin kun galleriatilassa on meneillään ohjelmaa, kuten luento tai konsertti. Museon ohjelmatiedot löydät kohdasta Meneillään.

Kahviossa käy maksuvälineenä ainostaan kortti!

Pyydämme ryhmiä ilmoittamaan kahvitustoiveensa etukäteen.
Isoja kahvitusta toivovia ryhmiä pyydämme vierailemaan museon aukioloaikoina. Aukioloaikojen ulkopuolella järjestettävistä kahvitus- ja muista lisäjärjestelyistä veloitamme palvelumaksun joka on ryhmän koosta ja tilaisuudesta riippuen 50-500 €.

Puhelin

Museon puhelinnumero (aukioloaikoina): +358 9 481 333.

Toimiston puhelinnumero (ma-pe klo 9-16): +358 9 647 390.