Museo auki ke, la, su klo 12-17.

Vieraile

Tervetuloa Villa Gyllenbergiin!
Toivomme, että sekä kävijöillä että henkilökunnalla on turvallinen olo museossa. Kaikki saavat olla täällä omia itsejään, joten käyttäydythän kohteliaasti ja kunnioittavasti kanssaihmisiä kohtaan.
Asiattomasta käytöksestä voi ilmoittaa asiakaspalveluhenkilökunnalle, tai sähköpostitse villa@gyllenbergs.fi
Mukavaa museovierailua!

Osoite

Kuusisaarenpolku 11, 00340 Helsinki

Löydät meidät täältä.

Miten päästä perille?

Suosittelemme julkisen liikenteen käyttöä! Parkkipaikkoja on rajallisesti, ja Kuusisaarenpolun varteen on talvisin hankalaa pysäköidä lumen ja jään vuoksi.

Nouse bussiin 510 (Herttoniemi-Kivenlahti) tai 52 (Kuninkaantammi-Otaniemi) Munkkiniemen aukiolla tai Aalto-yliopistolla (Otaniemessä), ja jää pois pysäkillä nimeltä Kuusisaarenkuja. Pysäkki on aivan Didrichsenin taidemuseon parkkipaikan vieressä. Seuraa Kuusisaarenpolkua, Villa Gyllenberg on oikealla puolella tien päässä. Munkkiniemeen pääsee keskustasta esimerkiksi busseilla 20 ja 30 sekä raitiovanulla nro 4. Kesäaikaan voimme suositella myös liikkumista kaupunkipyörällä. Kuusisaarenpolun alussa on kaupunkipyöräpysäkki.

Toinen vaihtoehto on tulla metrolla Otaniemeen (Aalto-yliopiston pysäkki), ja tulla Kuusisaareen busseilla 510 tai 52.

Reittioppaasta löydät sinulle kätevimmän reittivaihtoehdon, katso aikataulut ja reitit täältä.

Kuusisaareen pääsee myös upeita ulkoilureittejä pitkin kävellen tai pyörällä. Pyöräparkki sijaitsee länsiportin vieressä.
HUOM! Talviaikaan nastakengät tulee jättää narikkaan! Museotilojen herkät lattiat menevät pilalle nastakengistä. Naulakosta löytyy tohveleita, joita voi lainata museokäynnin ajaksi.

Pysäköinti

Museokävijät voivat pysäköidä museon parkkipaikalle tai Kuusisaarenpolun varteen. HUOM! Ethän pysäköi kadulla olevien kiinteistöjen porttien eteen!

Museon pihalta löytyy pyöräteline polkupyöriä varten, vasemman portin läheltä.

Saavutettavuus

Museon uusi puoli (sis. sisäänkäynti, museokauppa, galleria ja kahvio) on helposti saavutettava. Pääsisäänkäynti on esteetön, gallerian portaiden vieressä on hissi, ja museolta voi lainata pyörätuolia. Erikoisnäyttelymme ovat yleensä aina museon uudella puolella.
Auton voi hetkellisesti pysäyttää museo pääovelle esim. invakuljetusten yhteydessä. Museotontin portit aukeavat työntämällä.

Kotimuseo ei valitettavasti ole esteetön, sillä siellä on useita askelmia huoneitten välissä, ja yläkertaan pääsee ainoastaan portaita pitkin.

Aulassa ja galleriassa on penkkejä, ja museossa on myös kevyitä taittotuoleja, joita saa lainata museokierroksen ajaksi.

Museon infotiskillä sekä gallerian katossa on induktiosilmukat. Silmukoiden tarkasta sijainnista ja kuuluvuusalueesta löytyy lisätietoa aulan infotiskiltä. Gallerian silmukka on kytketty mikrofoneihin, joita käytetään esim. yleisöluennoilla ja avajaisissa.

Sisääntuloaulassa on inva-wc, josta löytyy myös lastenhoitopöytä.

Ryhmät ja opastukset

Ryhmät voivat vierailla museossa myös muina aikoina kuin museon aukioloaikoina. Ryhmien maksimaalinen koko on 30 henkeä ja opastuksen kesto on yleensä 45-60 minuuttia.

Varaa opastus ryhmällesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen villa(at)gyllenbergs.fi.

Yleisöopastuksia järjestetään suomeksi keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13. Ruotsinkielinen yleisöopastus on sunnuntaisin klo 14. Yleisöopastuksille ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Opastushinnasto

Arkisin: 80 €/ryhmä
Viikonloppuisin: 110 €/ryhmä
Koulu- ja opiskelijaryhmät: 40 €/ryhmä
Lisätunti (yli 2 h kestävä vierailu): 50 € arkisin, 100 € viikonloppuisin.

Opiskelijaryhmien opastushinta koskee myös korkeakouluopiskelijaryhmiä. Suurin ryhmäkoko 10-18-vuotiaille on 20 oppilasta, ja alle 10-vuotiaille 15 oppilasta.

Vapaa pääsy ryhmän johtajalle.
Suosittelemme kortti- tai käteismaksua paikan päällä. Laskuihin lisätään laskutuslisä à 10 €/lasku.

Café Signe

Kahvio sijaitsee gallerian vieressä ja on auki ke, la, su klo 12-16.30.
Ryhmät voivat tilata ennakkoon tarjoiluja ryhmävarauksen yhteydessä. Kahviossa on istumapaikkoja 30. hengelle. Kesäaikaan myös kahvion Laajalahden suuntaan aukeava terassi on auki.

Kahviossa on hiljaisuus kun galleriatilassa on meneillään ohjelmaa, kuten luento tai konsertti. Museon ohjelmatiedot löydät kohdasta Meneillään.

Kahviossa käy maksuvälineenä ainostaan kortti!

Pyydämme ryhmiä ilmoittamaan kahvitustoiveensa etukäteen.
Isoja, kahvitusta toivovia ryhmiä pyydämme vierailemaan museossa aukioloaikojen ulkopuolella. Aukioloaikojen ulkopuolella järjestettävistä kahvitus- ja muista lisäjärjestelyistä veloitamme palvelumaksun joka on ryhmän koosta ja tilaisuudesta riippuen 50-500 €.

Puhelin

Museon puhelinnumero (aukioloaikoina): +358 9 481 333.

Toimiston puhelinnumero (ma-pe klo 9-16): +358 9 647 390.