Museo auki ke, la ja su klo 12–17

Yhteistyö ja verkostot

Suomalaiset taidesäätiöt

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö on jäsen Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksessä.

Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistys tuo harvoin esillä olevaa taidetta suuren yleisön nähtäville, edistää taiteen tuntemusta ja toimii taiteiden harrastuksen hyväksi. Vuonna 2006 perustetussa yhdistyksessä on tällä hetkellä kymmenen jäsentä, viimeisimpänä joukkoon liittyi Lönnströmin taidemuseo vuonna 2021. Yhdistysten jäsenten taidekokoelmat sisältävät tuhansia teoksia 1500-luvulta nykypäivään.

Yhdistys järjestää näyttelyitä, joissa Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön kokoelman teokset ovat usein esillä.

Lisätietoja yhdistyksestä löydät täältä.

Small Art Museums Helsinki

Small Art Museums Helsinki verkostoon kuuluvat Didrichsenin taidemuseo ja Villa Gyllenberg Kuusisaaressa, Reitzin säätiön kokoelmat ja Taidekoti Kirpilä Hesperian esplanadin varrella, Gallen-Kallelan Museo Tarvaspäässä.

Viisi kooltaan pientä mutta sisällöltään suurta taidemuseota Helsingin seudulla – viisi mahdollisuutta kokea ainutlaatuinen taide-elämys, nauttia huikeista kokoelmista ja korkeatasoisista vaihtuvista näyttelyistä kodinomaisessa ympäristössä. Kaikki HSL:n AB-vyöhykkeellä! Lämpimästi tervetuloa taidematkalle!

Vieraile verkoston kotisivuilla.

Laajalahden museot

Laajalahden museot (Villa Gyllenberg, Didrichsen, Seurasaari, Tamminiemi, Gallen-Kallela museo sekä Alvar Aallon ateljee ja koti) ovat tuottaneet yhdessä kartan alueen kaikista museokohteista. Museoiden lisäksi karttaan on merkitty myös julkisen liikenteen ja kaupunkipyörien pysäkkejä, kahviota sekä rantoja. Lisätietoja kartasta ja museoista löydät täältä.

Voit ladata kartan pdf-tiedostona tästä.

Laajalahden museoita yhdistäviä tekijöitä ovat luonto, taide, arkkitehtuuri ja meri. Kaikki kohteet ovat uniikkeja helmiä luonnonkauniissa ympäristössä.