Museo auki ke, la, su klo 12-17.

Säätiön soittimet

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö omistaa useita soittimia, joista osa on museolla ja osa stipendiaattien käytössä.

Bergonzi-viulu

Viulun on rakentanut Carlo Bergonzi (1683–1747) vuonna 1732 Cremonassa, jossa rakennettiin 1600- ja 1700-luvulla huippulaadukkaita jousisoittimia. Carlo Bergonzi oli Antonio Stradivariuksen oppilas ja heidän rakentamansa viulut kuuluvat maailman parhaisiin. Säätiö osti viulun vuonna 2005 Paavo Berglundilta joka toivoi että viulu jäisi suomalaiseen omistukseen. Ennen Berglundia viulun omisti mm. Isaac Stern.

Bergonzi-viulu on tällä hetkellä käytössä Minna Pensolalla. Lue lisää Minnasta hänen kotisivuiltaan www.minnapensola.fi


Rombach-viulu

Säätiö teetti vuonna 2008 kopion Bergonzi-viulusta. Sen rakensi Wienissä Johann Rombach ja Masayuki Komatsu. Viulu on deponoitu Sibelius-Akatemiaan ja sitä lainataan akatemian opiskelijoille.

Signen flyygeli

Signe Gyllenbergin flyygeli on entisöity ja se sijaitsee salongissa kunniapaikalla.

Steinway-flyygeli

Vuonna 1998 galleriaan ostettiin valkoinen Steinway flyygeli. Ensimmäisen pianokonsertin soitti Eva Ollikainen ja hänen jälkeensä sillä on soittanut muun muassa Gergely Bogányi, Robert Wells, Antti Siirala, Erik T. Tawaststjerna, Gustav Djupsjöbacka ja Leif Segerstam. Flyygeli on peruskorjattu vuonna 2013.

Salvi-harppu

Salvi Iris Gold-harppu ostettiin vuonna 2001. Harppua on soittanut mm. Riitta Paavola, Lily-Marlene Puusepp, Päivi Viitanen ja Saija Lahtinen. 1.10.2015 harppu deponoitiin Sibelius-Akatemiaan ja sitä lainataan akatemian opiskelijoille.

Neupert -cembalo

Vuonna 2002 säätiö osti Neupert-cembalon. Cembalo on nykyään Sibelius-Akatemian hallinnassa ja sitä lainataan harjoitussoitinta tarvitseville opiskelijoille, tai käytetään Musiikkitalossa harjoituksissa ja konserteissa.