Museo auki ke-to 12-17 & la-su 11-17.

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön taide- ja esinekokoelmat nyt esillä Finna.fi:ssä

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön taide- ja esinekokoelmat nyt esillä Finna.fi:ssä

Gyllenbergin taidekokoelmaan kuuluu tällä hetkellä 410 teosta, joista noin 380 on perustajapariskunta Signe (1895–1977) ja Ane (1891–1977) Gyllenbergin hankkimaa. Teokset ovat pääasiassa suomalaista 1800- ja 1900-luvun taidetta, mutta kokoelmassa on myös varhaisempia teoksia eurooppalaisilta taiteilijoilta. Ane Gyllenbergin suosikkitaiteilija Helene Schjerfbeckiltä kokoelmassa on lähemmäs neljäkymmentä teosta. Esinekokoelma inventointiin ja luetteloitiin perusteellisesti vuonna 2020, ja kaikki siihen kuuluvat esinet ja huonekalut ovat olleet osa Gyllenbergien kodin sisustusta tai esineistöä. Kokoelmaan kuuluu mm. useita astiastoja, hopeaesineitä sekä huonekaluja.

Monet kokoelmiin kuuluvat taideteokset ja esineet ovat harvoin, jos koskaan esillä, mutta Finna.fi -palvelun kautta kokoelmien saavutettavuus paranee huomattavasti. Gyllenbergin säätiön kokoelmiin kuuluvat valokuva- ja kirjastokokoelmat on määrä julkaista palvelussa myöhemmin.

Villa Gyllenberg on suljettu tammikuuhun 2022 asti laajan remontin vuoksi, mutta Finna.fi:n kautta kokoelmiin voi nyt tutustua missä ja milloin tahansa. Tutustu kokoelmiin tämän linkin kautta.