Museo auki ke, la, su klo 12-17.

Villa Gyllenberg - Koti Kuusisaaressa

Villa Gyllenberg - Koti Kuusisaaressa

Villa Gyllenberg – Koti Kuusisaaressa on aikamatka keräilijäpariskunta Signe ja Ane Gyllenbergin huvilaan, jossa nykyään toimii tunnelmallinen taide- ja kotimuseo.

Kirja esittelee vuonna 1938 valmistuneen huvilan arkkitehtuuria ja sisustusta sekä Gyllenbergien taidekeräilyä ja antiikkikokoelmaa, johon kuuluu muun muassa hopeaa ja posliinia. Kirja kertoo myös, millaista elämää Gyllenbergit kodissaan viettivät: miten herrasväki ja palveluskunta asuivat, kuinka luonnonkauniin tontin puutarhaa vaalittiin ja millaisia päivälliskutsuja Gyllenbergit järjestivät. Piirtyy kuva perinteisestä säädynmukaisesta kodista ja elämästä, johon ajan muutokset kuitenkin vaikuttivat.

Runsaasti kuvitettu teos välittää Villa Gyllenbergin lumoavan tunnelman, joka syntyy luonnon, taiteen ja antiikkihuonekalujen vuoropuhelusta.

Kirjan kirjoittaja, tutkija Lassi Patokorpi on Raaseporin museon johtaja ja ICOMin Suomen komitean puheenjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin erikoistutkijana Signe ja Ane Gyllenbergin säätiössä. Esipuheen on kirjoittanut Villa Gyllenbergin intendentti Lotta Nylund. Valokuvaaja Katja Hagelstamin ottamat valokuvat ovat keskeinen osa kirjaa.

Kirja on toteutettu yhteistyössä Kustannusosakeyhtiö Parvsin kanssa, ja kirjaa voi ostaa Parvsin verkkokaupasta.