Stängt för utställningsbyte 10-25.6.2024.

Samarbete och nätverk

Finländska konststiftelser

Signe och Ane Gyllenbergs stiftelse är med i föreningen Finländska konststiftelser (Suomalaiset taidesäätiöt). Föreningens ändamål är att befrämja och öka kunskapen om inhemsk och utländsk konst i Finland och utomlands samt att främja intresset för konst och konsthistorisk forskning.

Föreningen bedriver en aktiv utställningsverksamhet och verk ur Signe och Ane Gyllenbergs stiftelses konstsamling kan ofta ses i dessa utställningar. Föreningen som grundades 2006 har 10 medlemmar. Föreningsmedlemmarnas samlingar omfattar sammanlagt tusentals verk från 1500-talet till idag.

Mera information om föreningen hittar du här.

Small Art Museums Helsinki

Small Art Museums Helsinki är ett nätverk som omfattar Didrichsens konstmuseum och Villa Gyllenberg på Granö, Reitz stiftelses samlingar och Konsthemmet Kirpilä vid Hesperiaesplanaden samt Gallen-Kallela Museet i Tarvaspää.

Fem museer i Helsingforsregionen, små till storleken men stora till innehållet – fem möjligheter till unika konstupplevelser, fantastiska samlingar och högklassiga specialutställningar i hemlik miljö. Alla inom HRT:s AB-zon. Hjärtligt välkommen på en konstresa!

Besök nätverkets hemsida.

Bredvikens museer

Museerna kring Bredviken (Villa Gyllenberg, Didrichsen, Fölisön, Ekudden, Gallen-Kallela -museet samt Alvar Aaltos hem och ateljé) har tillsammans producerat en karta över området och alla museer. Förutom museerna är även några caféer, stränder och buss-, metro-, spårvagns- och stadscykelhållplatser inprickade. Mera information om museerna och kartan hittar du här.

Du kan ladda ner en pdf-fil av kartan här.

Den gemensamma nämnaren för museerna kring Bredviken är natur, konst, arkitektur och havet. Alla är unika och intressanta besöksmål belägna i en naturskön miljö.